Rostás Ferenc

 Budapesten születtem 1986-ban, de Poroszlón nevelkedtem egy hagyományőrző családban, ahol még a babonás hiedelmek részesei voltak a mindennapi életnek. Gyerekként az idősebbektől sok rejtelmes történetet hallottam, melyek akkor nagy hatással voltak rám, egészen mostanáig.


A mai napig szeretem a népi hagyományokkal és babonákkal kapcsolatos könyveket, és történeteket. Ezek a régen hallott mesék néha ihletet adnak egy-egy novellához.
Jelenleg Mezőcsáton élek. Az egyik kedvenc időtöltésem az olvasás, szeretem a drámai műveket, a krimit, de a klasszikusokat sem vetem meg.


3-4 éves lehettem, mikor kialakult bennem a könyvek iránti szeretet, azáltal, hogy a kezembe került egy nagyon régi könyv, melynek lapjain régen élt grófok és nemesek életmódjának pillanatképei voltak láthatóak. A sorokat elolvasni nem tudtam (noha nagyon szerettem volna), de a képek magukkal ragadtak, szinte elvarázsoltak. Azóta szeretem a régi könyveket, és kiadványokat.

Amatőr szinten novellákat írok. Jó érzés elmerülni az általam szőtt történet részleteiben. Mikor belefogok egy írásba, általában a hangulatomra hagyatkozom. Fogalmazás terén még hiányosságokkal küzdök, néha nehezen tudom megjeleníteni azt papíron, ami a fejemben van -, de folyamatosan megpróbálok fejlődni, megújulni, egyre jobb lenni, és erre kiváló lehetőséget nyújt a Korkép.