Rólunk

Kedves Olvasó!

Van egy közösség a Borsodi Mezőség szívében, akik egy olyan folyóiratot álmodtak meg, amely nemcsak nyomtatott formában kívánja megmutatni a régió kulturális munkásságát, hanem online is várja a látogatókat irodalmi és művészeti témájú írások, alkotások széles választékával.

A gondolat 2019 januárjában született meg Ilku Imre mezőnagymihályi lakos ötlete alapján, amelyet hosszú szervezés és toborzás követett. A Borsodi Mezőség Kulturális Alapítvány párhuzamosan jött létre a Korkép a Borsodi Mezőség településeinek irodalmi-kulturális lapjával azzal a céllal, hogy Dél-Borsod településein élők kulturális munkásságát támogassa, a vidék kultúrája iránt érdeklődőkkel megismertesse, értékeinket közvetítse az olvasók tágabb körének, megőrizze azt a következő nemzedékek számára.

Az Alapítvány és a Korkép az irodalmi-kulturális-művészeti munka mellett intellektuális szervezője, mozgatója kíván lenni a Borsodi Mezőség műveltségi felemelkedésének. Munkája során el kívánja érni mindazon személyeket, szervezeteket, egyesületeket, akik magukénak tekintik a régió kulturális törekvéseinek erősítését.

A Korkép az irodalmi értékre, minőségre törekvő irodalmi és művészeti folyóirat, szakmai presztízsét az Alapítvány kuratóriumi tagjai (Ilku Imre kuratóriumi elnök, Balog Katalin, Barta Andrea, Bódizs Nóra, Burkus Imréné Erdős Margit, Dövényi-Nagyné Monoki Bernadett, Okos Katalin, Pázmándi Mariann) kívánják megőrizni irodalmi szerkesztőként közreműködve.

A folyóirat szerkezetileg több rovatra tagolódik. A szépirodalmi részben Dél-Borsod településein élő amatőr alkotók munkái kapnak helyet. Emellett, alkalmanként, e tájegységnek szellemi-történelmi hagyományaival, művelődéstörténetével foglalkozó írások is megjelennek. Kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséges gyerekek alkotásainak bemutatására is mind irodalmi, mind művészeti területen, ezért külön részt biztosítunk számukra. Az újság oldalait pedig a minőség jegyében alkotó festők, grafikusok, fényképészek művészeti munkái illusztrálják. 

Lapunkat a nyitottság, minőség, értékőrzés, összefogás, szellemi műhelyként való működés jellemzi. Hiszünk abban, hogy értékteremtő munkánkkal, a szellemi vagyon megőrzésével a Korkép méltó példája lesz az utókor kultúrájának.


https://www.facebook.com/korkephu